Circulair hergebruik transformatie en duurzaamheid

Vanochtend ontvingen wij een paar prachtige foto’s van circulair hergebruik in optima forma. Deze beelden vertellen het verhaal van transformatie en duurzaamheid, een verhaal dat begon met oude balken, afkomstig van een door ons circulair en duurzaam uitgevoerd demontage project. Deze balken hebben een tweede leven gekregen als schitterende salontafel, en dit is slechts één voorbeeld van hoe circulair hergebruik de wereld om ons heen verandert.

Het begon allemaal met een visie op duurzaamheid. We wilden niet alleen de sloop van gebouwen verminderen, maar ook de materialen die uit deze sloopprojecten kwamen, een nieuw doel geven. We begonnen met het zorgvuldig demonteren van een oud gebouw, waarbij we elk stuk hout, elke balk en elk element met uiterste precisie verwijderden. Deze materialen werden vervolgens zorgvuldig gesorteerd en gereinigd, klaar om opnieuw te worden gebruikt.

Circulairslopen is een methode om bouwmaterialen en grondstoffen te hergebruiken. Een duurzame milieuvriendelijke manier om te slopen.
Circulair sloopwerk is een methode om bouwmaterialen en grondstoffen te hergebruiken. Een duurzame milieuvriendelijke manier om te slopen.
Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. levert als grondstoffen/gebruikte sloopmaterialen leverancier een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een Circulaire en duurzame economie.
Circulairslopen is een methode om bouwmaterialen en grondstoffen te hergebruiken. Een duurzame milieuvriendelijke manier om te slopen.
Circulair sloopwerk is een methode om bouwmaterialen en grondstoffen te hergebruiken. Een duurzame milieuvriendelijke manier om te slopen.
Vermeulen & Zn sloopwerken Breda b.v. levert als grondstoffen/gebruikte sloopmaterialen leverancier een belangrijke bijdrage aan de transitie naar een Circulaire en duurzame economie.

Circulair Sloopwerk

De oude balken die we op deze manier hebben gered, waren ooit een integraal onderdeel van een gebouw dat zijn tijd had gehad. Maar in plaats van ze te verbranden of te begraven op een stortplaats, gaven we ze een nieuw leven. Onze vakmensen, die bedreven zijn in het bewerken van hout, hebben deze balken omgetoverd tot een prachtige salontafel die zowel functioneel als esthetisch verbluffend is.

De salontafel straalt karakter uit, met de geschiedenis van de oude balken nog steeds zichtbaar in de unieke patronen en texturen van het hout. Elk stuk vertelt een verhaal van vervlogen tijden en duurzame innovatie. Het is een pronkstuk dat niet alleen een statement maakt in termen van design, maar ook in termen van milieuvriendelijkheid.

Wat dit project echt bijzonder maakt, is dat het laat zien dat duurzaamheid en esthetiek hand in hand kunnen gaan. Onze salontafel is niet alleen een symbool van circulaire economie, maar ook een inspiratiebron voor anderen om hun oude materialen opnieuw te overwegen en te hergebruiken. Het bewijst dat oude schatten kunnen worden omgevormd tot nieuwe schatten die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Dus, elke keer dat u naar deze salontafel kijkt, herinnert deze u eraan dat duurzaamheid niet beperkt hoeft te blijven tot abstracte concepten. Het kan worden omgezet in tastbare schoonheid, zoals deze tafel, die ons eraan herinnert dat het hergebruiken van materialen niet alleen goed is voor onze planeet, maar ook voor onze leefomgeving. Het is een viering van innovatie, creativiteit en de kracht van circulair hergebruik in optima forma.

Wilt u als opdrachtgever echt werk maken van circulair slopen kijk, vraag en onderzoek iets verder dan gebruikelijk. Veel van onze, vooral grotere collega’s, menen met het aangaan van een samenwerkingsverband met een onderaannemer, en het tijdelijk opslaan in een soort van centrale logistieke HUB te kunnen voldoen aan een positieve bijdrage van een circulaire sloopmethode en economie. Niets is echter minder waar want deze HUB’s worden alleen maar voller en voller en er gaat uiteindelijk niets uit. ( heeft u weleens een gebruikte deur of balk “online” gekocht zonder er aan te kunnen snuffelen!! )


Vermeulen Sloopwerken Breda (StreetView) De essentie van het slopen is verschoven, van domweg platgooien en opruimen, naar een milieu vriendelijk proces waar het sorteren van afkomende materialen reeds bij de bron geschiedt. Er word ook gesproken van het selectief slopen dan wel demonteren van een object. Wij streven bij de sloopwerken naar een niet recyclebare fractie van minder dan 2% van het totaal af te voeren materiaal.- Sloopwerken – Circulaire Sloop – Gebruikte Sloopmaterialen – Risico Dragend Circulaire Sloop – Precisie Demontage – Asbestsanering – Circulaire Demontage –   Chroom6 – Circulaire Pareltjes – CO2 Reductie – Hout – Platen – Deuren – Kozijnen – Metaal – Dakpannen – Sanitair – Isolatie – Verwarming – Trappen – Tuin – Verlichting – Brandpreventie – Electronica – Hekwerken – Keukens en Rioleringen.